Derfor bør du bruke VPN når du spiller på nett

Vi bruker nettet til nesten alt i hverdagen. Og selv om det rent historisk sett faktisk ikke er så lenge siden vi faktisk fikk adgang til nettet på den måten vi har i dag, føles det likevel så integrert i livene våre at vi rett og slett ikke tenker på hvor mye vi bruker det engang. Vi er på nettet på mobilen, hjemme og mens vi sitter på café. Vi bruker det til spill, til nettbank, til bussen, til å snakke sammen, til jobb, til underholdning – alt rett og slett. Men vi tenker litt for lite over hvor sikre vi er når vi beveger oss på nettet.

Det er mange gode grunner til å tenke litt ekstra over hvordan vi bruker nettet og ikke minst hvordan vi beskytter oss mens vi bruker nettet. Og VPN er løsningen på akkurat dette. Men hvorfor er det så viktig? La oss ta et eksempel!

Fugler kryssord, et eksempel

Vi bruker nettet hele dagen, til alt mulig, og vi er generelt sett litt for ukritiske når det kommer til hvilke nett vi kobler på. Hvis vi for eksempel sitter på toget og kobler oss opp på nettet der for å løse fugler kryssord, så tenker vi kanskje ikke på at vi er på et nett som ikke er sikret. For selv om vi bare løser fugler kryssord og ikke akkurat logger på nettbanken, er vi likevel mer utsatt enn når vi bruker vårt eget nett hjemme. Og grunnen til at vi bruker det å løse fugler kryssord som eksempel er bare at det høres ut som noe som ikke kan være så viktig, men saken er at vi er akkurat like ukritiske uansett hva det gjelder.

For enten vi logger på nettbanken, løser fugler kryssord eller spiller dataspill som age of war på nettet, så tenker vi faktisk ikke over det. For selv om det er mer viktig å tenke på hvilket nett vi er på når vi logger på nettbanken, er vi typisk ikke mer kritiske når vi gjør det, enn når vi gjør hva som helst annet.

Hvorfor er VPN viktig?

VPN er viktig å bruke, fordi det beskytter deg når du beveger deg på nett. Du har helt sikkert hørt om det i forhold til å kunne se på innhold fra strømmetjenester i utlandet, men det er absolutt ikke bare det det gjelder. For grunnen til at du kan det, er at VNP hjelper deg med å bevege deg på nettet anonymt – og derfor er du mindre utsatt når det kommer til for eksempel hacking og andre ubehagelige ting som kan skje på nettet.

Det er mange fordeler ved å velge å bruke VPN, og det er likevel overraskende mange som velger å ikke bruke det, fordi det virker som noe som er slitsomt å sette opp. Men det er superenkelt, og tar ikke lang tid i det hele tatt! Så bare gjør det, så kan du føle deg litt tryggere, uansett om du logger på wifi på toget, på en café eller ditt eget hjemme.