Hvordan funker en VPN-tjeneste?

Du har nok hørt snakk om en VPN-tjeneste mange ganger, men hva er det egentlig den gjør? Hvordan virker den fysisk? Hvis du leser videre vil du finne svar på dette.

Hva er en IP-adresse?

Hvordan-funker-en-VPN-tjeneste-1

For at du skal skjønne hvordan en VPN-tjeneste fungerer er det også viktig å skjønne hva en IP-adresse er. IP står for «Internet protocol address». Dette er en type identitet og en unik rekke med tall som tildeles enhetene i et datanettverk. Det er også slik at to enheter i det samme nettverket ikke kan ha lik IP-adresse.

Det er aller enklest å sammenligne en IP-adresse med et telefonnummer. Dette fordi det består av flere tall.

Hva gjør VPN-tjeneste med IP-adressen?Hvordan-funker-en-VPN-tjeneste-2

Det er slik at når du bruker en VPN-tjeneste så kan du dermed skjule denne IP-adressen ved å koble deg på en annen IP-adresse. Dette gjør det mye vanskeligere for hackere og andre som vil stjele din informasjon å finne informasjonen din. Det er nettopp derfor flere og flere bruker VPN, nettopp for å unngå informasjonstyveri eller svindel.

Når du går inn på en nettside vil IP-adressen din legges igjen. Dette betyr at nettsidens eiere kan se hvem som har vært inne. For noen er ikke dette så viktig, mens for andre er det det. Grunnen til at det bør være viktig for deg, er at aktiviteten din kan spores.

En VPN-tjeneste vil derfor hindre deg i å kunne spores. Dette gjør at du kan surfe på nett på en privat måte. Det er mange som ikke innser at alt de gjør på nett kan spores og det kan gi masse gratis informasjon om deg til annonsører og andre som vil tjene penger på deg.

Selv om en VPN-tjeneste vil koste deg penger, vil det også gi deg mye tilbake, med tanke på privatliv og at du ikke vil få like mange spesifiserte annonser. Du vil nok til og med spare penger!