Hvordan velge den aller beste VPN-programvaren?

Flere og flere av oss har blitt opptatt av datasikkerhet, og det er også derfor flere av oss skaffer en VPN. Men hvordan kan du velge den aller beste VPN-programvaren? Det er noe vi skal hjelpe deg å finne ut av i denne artikkelen her, bare les videre!

Hvordan velge VPN-programvare?

Hvordan-velge-den-aller-beste-VPN-programvaren-1

Det aller første du må gjøre når du skal velge en VPN-programvare er å finne ut hva du skal bruke den til. Skal du bruke den til å strømme serier fra andre land eller skal du bruke den for sikkerhetens skyld?

Når du har kommet fram til hva det er du skal bruke VPN-en til, så kan du se på de ulike typer VPN som tilbys. De vil alle ha ulike kvaliteter, så da må du finne den som best passer dine behov.

Det er også viktig å se på hva slags enheter som din VPN støtter. Noen funker aller best på Android-enheter, mens andre vil fungere mest på iOS- eller Linux-enheter. Noen av de aller beste passer for alle!

Hva bør VPN dekke?

Hvordan-velge-den-aller-beste-VPN-programvaren-2

Dette er et spørsmål vi får ganske ofte. Hvis du er nordmann som bor i utlandet og vil følge med på norske serier, filmer etc. så er det viktig for deg at din VPN har gode tilknytninger i Norge. Du kan ofte finne ut av hvor mange servere og IP-adresser din VPN har i forskjellige land. Det er helt naturlig at en VPN-leverandør vil ha ulikt antall servere i land med høy eller lav trafikk.

Det som kan være lurt å huske på, er at store strømmetjenester ofte registrerer når du bruker en VPN. Derfor kan det være at du noen ganger må gå igjennom prosesser for å kunne koble til og se serier fra andre land. De aller fleste VPN-leverandører vil ha guider til dette på sine hjemmesider.

VPN-en du velger bør også ha god kundeservice. Dette kan du sjekke på deres hjemmesider eller lese anmeldelser som andre kunder har skrevet. Det er jo noen ganger slik at man opplever problemer med tjenester man har kjøpt og derfor er kundeservice en viktig faktor når man skal velge.

BetalingHvordan-velge-den-aller-beste-VPN-programvaren-3

Når det kommer til å betale for en VPN tilbys en rekke ulike betalingsløsninger. Du må jo selvsagt finne den som passer for deg. Det er blitt mer og mer vanlig å betale for flere år om gangen når du velger en VPN-tjeneste. Noen tilbyr avtaler som kan vare opptil 3 år. Det er også ofte slik at du får en mye billigere pris når du melder deg på en slik avtale. Dette er noe du selv må vurdere.

VPN er en tjeneste du abonnerer på, så det er jo også mulig å kjøpe seg tilgang på månedlig basis. Det er noe du velger helt selv.

Noe som kan være lurt å huske på er at de aller fleste VPN-tjenester har en «pengene tilbake-garanti», så husk å sjekke at din har det. Dette er et smart trekk i tilfelle du ikke skulle være fornøyd.

VPN i nyhetene

Hvordan-velge-den-aller-beste-VPN-programvaren-4

VPN er for mange land viktigere enn du kanskje skulle tro. Det å støtte en VPN-tjeneste kan også gi dem muligheten til å forbedre forbindelsen i land som prøver å blokkere det. Hvis du har lyst til å generelt lære deg mer om nettvett finnes det også en rekke sider du kan gjøre dette på.

Det er jo tross alt noe som heter «The more you know». Dette vil altså si at jo mer du vet, desto bedre rustet er du til å gjøre informerte valg.

Verden går dessuten mer og mer i en digital retning, så det å lære deg å bruke VPN kan hjelpe deg på utrolig mange måter. Du vil ikke kunne bli sporet på samme måten, og det du holder på med på internett blir mer og mer anonymt. Ikke tenk at du ikke bryr deg om nettvett og nettsikkerhet, fordi det blir som å si at du ikke bryr deg om ytringsfriheten fordi du ikke har noen ytringer å komme med.

Vi håper at vi har bidratt til å gjøre valget av VPN litt lettere. Det er lettere å finne et produkt du kan nytte deg av når du har litt kriterier å lene deg på. Bare spør om det er noe annet du lurer på!