Hvordan VPN gjør det tryggere å bruke offentlig WiFi

Det å bruke offentlig nettverk er noe som for mange virker ganske skummelt, men du kan gjøre det mye lettere for deg selv ved å bruke en VPN-tjeneste. Hvordan gjør du dette? Les videre for å lære mer!

Beskytter VPN deg på offentlig WiFi?

Hvordan-VPN-gjør-det-tryggere-å-bruke-offentlig-WiFi-1

Dette er et av de store spørsmålene for deg som liker å reise rundt, men samtidig spare penger. De fleste av oss vet at offentlig nettverk ofte har dårlig rykte, med tanke på at det er lettere for hackere å finne deg for eksempel.

Heldigvis finnes det enkle metoder for deg å gjøre det sikkert å bruke offentlig nettverk. Dette er ved bruk av VPN. Det er noen som mener at grunnen til at VPN ble laget var for bruk på offentlige nettverk også har markedet bare blitt større og utvidet seg til våre egne hjem.

Det korte svaret på spørsmålet overfor er ja. Grunnen til at VPN gjør det tryggere for deg å bruke offentlig WiFI, er fordi det krypterer din IP-adresse og informasjonen du sender over nett. Det er slik at alle dataeksperter vil anbefale deg å bruke VPN på offentlige nettverk. Kanskje det er noe du skal begynne å tenke på?

Flere tipsHvordan-VPN-gjør-det-tryggere-å-bruke-offentlig-WiFi-2

Det finnes enda flere måter å gjøre telefonen din tryggere på. Et eksempel er ved hjelp av DNS, kanskje det blir neste steg?

Det som også kan være lurt er å ha en såkalt «kill switch» på din enhet, så mobilen kobler fra nettet hvis du ikke er koblet på VPN. Da gjør du alt mye enklere for deg selv!

Det å være obs på sin egen sikkerhet på nettet gjør at du kan ha mye større kontroll. En VPN vil hjelpe deg å skjule passord og brukernavn til for eksempel din e-post, din bank og alle bildene dine.