Få større sikkerhet med VPN

Når man ferdes på nettet, er det mange grunner til å være litt forsiktig med den informasjonen man legge igjen. Det er ikke bare informasjon som kan brukes til ting som gjør at opplevelsen din på nettet blir optimert, men det er også informasjon som kan brukes til ting som ikke er så bra. Derfor er det viktig at man sikrer seg, og ikke minst at man sikrer seg når man bruker offentlige trådløse nett som ikke er hjemme hos deg selv eller noen du kjenner.

Uansett hvilke sider man bruker på nett, kan VPN være en bra ting å ha installert. Hvis man for eksempel vil spille pengespill på nettet og bruker sider der man kan finne en spill guide, kan det for eksempel være en god idé å bruke det. Det samme gjelder hvis man leter etter forskjellige muligheter for refinansiering av lån man har. Dette er steder der man ikke bare skal bruke personlig informasjon, men også steder, der man kanskje ikke ønsker å legge igjen informasjon.

Hva er egentlig VPN?

VPN kan brukes på mange måter, og står for virtual private network, eller virtuelt privat nettverk på norsk. Det er en tjeneste som krypterer informasjonen om deg på nett og dermed beskytter identiteten din på en måte som ikke er så lett å oppnå uten å bruke VPN. Måten dette skjer på, er at informasjonen din sendes gjennom en kryptert tunell, til den VPN-serveren du er tilknyttet, og denne tunellen har til oppgave å skjule hvem du egentlig er.

Den skjuler informasjonene dine og hvem du er fra inntrengende tredjeparter og er spesielt nyttig hvis du for eksempel logger på offentlige nettverk, der du ikke er sikker på samme måte som du er når du logger på nettet hjemme hos deg selv for eksempel. Med VPN øker du altså både sikkerheten din og kan få tilgang til apper, nettsteder og plattformer du ellers ikke ville, fordi tjenesten også skjuler hvor du er lokalisert.

Hvis du vil inn på en amerikansk side der du ellers er nektet adgang fordi du ikke befinner deg i USA for eksempel, kan du få tilgang til siden når du bruker VPN til å skjule identiteten din. Selv om dette kanskje er hovedgrunnen til at mange bruker det, er det likevel mange andre gode grunner til å bruke VPN.

Beskytt deg selv fra hackere

Når man bruker offentlige nettverk og Wi-Fi er man mer utsatt for hackere, enn når man bruker sitt eget nett hjemme, og man er derfor mer utsatt for online kriminalitet. Når man velger å bruke VPN, kan man sikre forbindelsen på en måte som ligner på den beskyttelsen man har når man surfer hjemme.

Det er også et viktig verktøy for individer som bor eller jobber i områder der man blir mer overvåket på nett i forhold til en innsnevring av ytringsfriheten, både fordi det skjuler identiteten deres, men også fordi det gir sensitiv informasjon et ekstra lag med beskyttelse. Det er et veldig bra verktøy for mange situasjoner.