Hvordan installere en VPN på din smarttelefon

Mange tenker at VPN bare funker på din laptop eller din datamaskin, men slik er det ikke. Du vil nemlig lett kunne installere det på din egen telefon også. Hvordan gjør du det spør kanskje du? Da er det bare å lese videre.

Velg en VPN

Hvordan-installere-en-VPN-på-din-smarttelefon-1

Det første du må gjøre for å kunne installere en VPN på din smarttelefon er å finne ut hva slags VPN-leverandør du vil ha. Dette kan du finne mer informasjon om på våre nettsider.

Når du har funnet din VPN-leverandør og abonnert på denne, så vil du ofte få tilgang til en guide om hvordan du kan installere denne VPNen.

Hvordan installere VPN?Hvordan-installere-en-VPN-på-din-smarttelefon-2

De aller fleste VPN-leverandører har en app eller en nettside du kan gå inn på via din nettleser på din telefon. Her vil du lett kunne installere appen, eller koble til via nettsiden.

Noen foretrekker å velge en leverandør som tilbyr en app, noe som vi forstår. Etter at du har lastet ned denne appen og logget inn med brukernavn og passord vil du kunne bruke VPN. Du kan selv velge om du alltid vil være pålogga VPN eller bare være pålogga VPN når du er påkoblet WiFi.

Det som er veldig greit med en app er at du vil få et symbol oppe på skjermen der det vil forklare deg at du er koblet til en VPN. Det er rett og slett overraskende enkelt å benytte seg av en VPN på din smarttelefon. Vi anbefaler deg å komme i gang så fort som overhodet mulig. Det er det beste for deg!