Beskytt deg selv med VPN

Det kan være mange grunner til at man ønsker å beskytte seg selv ekstra når man surfer på nettet, og derfor ser man at folk bruker VPN for mange forskjellige grunner. Og absolutt ikke alt handler om å beskytte seg selv, for man kan også bruke VPN til å komme inn på sider og se innhold som egentlig er blokkert når man for eksempel befinner seg eller bor i et annet land enn det innholdet er regnet for. Strømmetjenester er for eksempel en av dem.

Det er mange nyheter innenfor teknologi og utvikling, og hvis man ønsker å sørge for at man hele tiden er oppdatert på det nyeste, kan sider som teknonytt og teknodag være helt fantastiske steder å begynne. Der kan man holde seg oppdatert på nyheter og for eksempel lære det nyeste og mest relevante innenfor VPN og hvordan man beskytter seg selv best mulig på nettet når det er så mye sporing og overvåking som det faktisk er for tiden. For det blir ikke mindre i fremtiden.

Sikkerheten vår på nett er under konstant debatt og det er det god grunn til. Det er nemlig ikke uproblematisk at det blir samlet inn så mange data og informasjoner om oss, både som vi vet om, og som vi ikke vet om. Man vet aldri hva disse informasjonene kan komme til å bli brukt til, eller hvem som har tilgang til dem, noe som gjør at det å beskytte seg selv online blir mer og mer relevant.

Dette kan du bruke VPN til

Selv om de aller fleste kanskje kjenner til VPN fordi de har brukt det, eller hørt om andre som har brukt det, til å se innhold på strømmetjenester som for eksempel bare er på den engelske versjonen av tjenesten og ikke den norske. Med VPN kan man nemlig skjule identiteten sin og klare å komme inn og få tilgang til innholdet, til tross for at man ikke befinner seg der. Men det er mange andre måter man kan bruke VPN, og den primære handler om sikkerhet.

VPN brukes nemlig primært til å sikre informasjonen din på nett. Det fungerer ved at IP adressen din sendes gjennom en kryptert tunell, til den VPN-serveren du er knyttet til, og kan dermed skjule deg fra inntrengende tredjeparter, som enten vil spore deg eller få tak i informasjonen din. Dette er spesielt viktig når det kommer til å bruke offentlige Wi-Fi og har absolutt ikke nødvendigvis noe å gjøre med hvorvidt du har noe å skjule å gjøre eller ikke.

Det er også et viktig verktøy for å maskere plasseringen sin, hvis man befinner seg i områder det ytringsfriheten er begrenset, og man derfor må passe ekstra godt på både seg selv og det man sender på nettet. Når man bruker VPN kan man fjerne seg selv om plasseringen sin fra det landet man er i, og samtidig sikre den informasjonen man sender på nettet til for eksempel utlandet. Dette gjør for eksempel at verden kan få vite om ting som skjer, man ellers ikke hadde fått vite.